Muş'ta karda mahsur kalan 50 araç kurtarıldı
Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, trafikte aksamalara neden oldu. Muş-Bingöl karayolunun 45. kilometresindeki Gedik rampasında, karın yolu kapatmasıyla yaklaşık 50 araç mahsur kaldı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen Karayolları, Kızılay ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların yardımına koştu.
Karayolları ekipleri, aralıksız süren kar temizleme çalışmalarıyla yolu açarak mahsur kalan araçları güvenli bir şekilde hareket ettirdi. Kızılay ve jandarma ekipleri ise hareket edemeyen bazı araçları iterek sürücülere destek oldu. Ayrıca, Kızılay ekipleri yolda kalan vatandaşlara kek ve meyve suyu ikram ederek temel beslenme ihtiyaçlarını karşıladı.
Türk Kızılay Muş Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, gece boyunca bölgede bekleyerek vatandaşlara destek verdiklerini belirtti. Akar, "Kar nedeniyle yaklaşık 50 araç mahsur kaldı. Ekiplerimiz sürücülere hem beslenme desteği sağladı hem de jandarma trafik ekipleriyle birlikte güvenli bir şekilde yollarına devam etmeleri için bilgilendirme yaptı. Karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Sabaha kadar burada olup tüm araçların güvenli şekilde yollarına devam etmesini sağlayacağız" dedi.
Zorlu hava koşullarıyla mücadele eden tır sürücüsü Vahap Kaya ise yaşadığı sıkıntıyı, "Iğdır’dan Elazığ’a gidiyorum ancak kar yağışı nedeniyle 5 saattir burada mahsur kaldım. Yollar oldukça kötüydü. Jandarma, Kızılay ve karayolları ekipleri yardımımıza yetişti. Destekleri için teşekkür ediyorum" sözleriyle dile getirdi.
Yoğun kar yağışının devam ettiği bölgede, ekipler yolların açık tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bakmadan Geçme





