Muş'ta ev baskınında tarihi eserler bulundu
Muş'ta jandarmanın düzenlediği operasyonda, bir evde Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
Muş’ta jandarma ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar, tarihi eser kaçakçılığına yönelik önemli bir bulguyu ortaya çıkardı. Merkez ilçede yaşayan Ü.T. adlı şahsın elindeki tarihi eserleri satmak için alıcı aradığı yönünde bilgiye ulaşan ekipler, alınan adli izin doğrultusunda şüphelinin ikametinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada, Müze Müdürlüğü’nce Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 1 hançer/kama, 5 sikke, 6 yüzük ve 1 taş obje bulundu.
Evde ayrıca kaçak kazılarda kullanıldığı düşünülen 2 metal dedektör başlığına da rastlandı. Ele geçirilen tüm materyaller muhafaza altına alınırken, olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla adli tahkikat başlatıldı. Şüpheli şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Güvenlik güçlerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarının kararlılıkla sürdüğü bildirildi.
Bakmadan Geçme