Muş Merkez 500 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatında Sona Doğru
Muş Valisi Avni Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve firma yetkilileriyle birlikte 500 yatak kapasiteli devlet hastanesinin inşaatını yerinde inceledi.
Muş Valisi Avni Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve firma yetkilileri ile birlikte, Muş Merkez 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Çakır, 2026 yılı sonunda hizmete açılması planlanan hastanenin inşaat süreci ve devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Modern Tesis Özellikleriyle Bölgenin Sağlık Yatırımı
Toplam 115.800 m² arsa alanına sahip olan hastane; 19.520 m² oturum alanı üzerinde, 122.000 m² kapalı alana (bodrum + zemin + 5 kat) sahip olarak tasarlanıyor. Yeni hastane, 129 poliklinik, 21 ameliyathane, 90 yetişkin yoğun bakım yatağı ve 50 acil müşahede yatağı kapasitesi ile hizmet verecek.
Hastanenin bünyesinde ayrıca; 800 m² kreş, 2.200 m² ısı merkezi, 337 kapalı ve 1.250 açık otopark alanı bulunacak. Bu özellikleriyle Muş Merkez 500 Yataklı Devlet Hastanesi, tamamlandığında bölgenin sağlık alanındaki en büyük ve modern yatırımlarından biri olacak.
T.C. Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve ulaşılabilir hale gelmesi için çalışmaların titizlikle sürdüğü ifade edildi
Muş Valiliği Basın Servisi
Bakmadan Geçme





