Mevsim şaşırdı, Erzurum karla uyandı
İlkbaharın son günlerinde Erzurum'da etkili olan sağanak yerini kar yağışına bıraktı.
Erzurum'da mayıs ayının ortasında adeta kış geri geldi. Son günlerde aralıklarla etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini beklenmedik şekilde kar yağışına bıraktı. Kar tanelerinin lapa lapa yağmasıyla birlikte şehir merkezi kısa sürede beyaza büründü. Sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek üzere dışarı çıkan vatandaşlar, mayısta karşılaştıkları kar manzarası karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.
“Bu mevsimde kar yağacağını hiç düşünmemiştik,” diyen birçok Erzurumlu, ilkbaharın sonunda gelen bu sürpriz doğa olayına karşı hazırlıksız yakalandı. Şehir genelinde araçların üzeri, çatılar ve yeşil alanlar karla kaplandı. Meteorolojik verilere göre hava sıcaklıklarındaki ani düşüş, kar yağışının oluşmasına zemin hazırladı.
Kar yağışı yalnızca şehir merkeziyle sınırlı kalmadı. Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Gölyurt Geçidi de karla kaplandı. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde daha yoğun etkisini gösteren kar, sürücüler için de zorluklara neden oldu. Aynı şekilde Kars ve Ardahan illerine bağlı bazı dağlık alanlarda da kar örtüsü gözlemlendi.
Bölge halkı, bu tür hava olaylarının Erzurum gibi yüksek rakımlı şehirlerde zaman zaman yaşandığını belirtiyor. Ancak mayıs ortasında lapa lapa kar yağması, alışılmışın dışında bir durum olarak dikkat çekti. Bahar aylarının son diliminde gelen bu soğuk hava dalgası, bölgedeki tarım faaliyetleri ve doğa dengesini de doğrudan etkileyebilir. Uzmanlar, don riskine karşı çiftçileri uyarırken, kar yağışının etkili olabileceği alanlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Görsel olarak da dikkat çekici manzaralar oluşturan bu sıra dışı mayıs karı, sosyal medyada da gündem oldu. Vatandaşlar, sabah saatlerinde çektikleri videolar ve fotoğraflarla bu beklenmedik doğa olayını paylaşarak şaşkınlıklarını dile getirdi.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında kademeli bir artış bekleniyor. Ancak yüksek kesimlerde zaman zaman karla karışık yağmurun görülmesi olasılığı devam ediyor.
Bakmadan Geçme





