Memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşları ne zaman yatacak?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, memur ve sözleşmeli personel ile 4/B sözleşmeli personelin Nisan/2024 ayı maaşlarının ödenmesi hakkında bir duyuru yayımladı.

Bayram öncesi maaşların yatacağına dair kamu personeli arasında merak edilenler netlik kazandı. İşte, detaylar:

Maaş İşlemleri Tamamlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı duyuruya göre, memur, kadro karşılığı sözleşmeli personel ve 4/B sözleşmeli personelin Nisan/2024 ayı maaşlarının en geç 8 Nisan'a kadar tamamlanması istendi. Bu doğrultuda, maaşların zamanında yatırılacağı belirtildi.

Bayram İçin Özel Düzenleme

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 19 Mart 2024 tarihli yazısına göre, Ramazan Bayramı'nın 9 Nisan 2024 Salı günü başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda, kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Maaş Ödeme Süreci

Maaş ödemeleri için belirlenen süreç şu şekilde:

  1. Maaş Hesaplama ve Nakit Talebi: Maaş hesaplama, ödeme emri belgesi oluşturma ve nakit talebi işlemleri, en geç 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 15.30'a kadar tamamlanmalıdır. Ancak herhangi bir nedenden dolayı işlemler bu tarihte tamamlanamazsa, son tarih 8 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 15.30'dur.

  2. Banka Listelerinin Gönderilmesi: Maaş banka listeleri, 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 16.00'da; 8 Nisan 2024 Pazartesi günü yine saat 16.00'da bankalara gönderilecek.

  3. Maaş Ödemeleri: Banka hesaplarına aktarılan maaşlar, ilgili bankalar tarafından zamanında ödenecektir.

Bu önemli düzenlemelerle birlikte, memur ve sözleşmeli personelin Ramazan Bayramı öncesinde maaşlarının tam zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda ilgili harcama birimleri ve muhasebe birimlerine gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.