Leman dergisi sahibi kim Türk mü?

Leman Dergisi'nin Sahibi Kim? Dergi Hakkında Son Gelişmeler

Son dönemde yayımladığı karikatürlerle özellikle dini değerler konusunda tepki çeken Leman Dergisi’nin yöneticilerine yönelik gözaltı işlemleri gündemde. İslam’a yönelik eleştiriler içeren çizimlerin ardından başlatılan mali ve hukuki soruşturmalar dergiye ilişkin “Leman Dergisi kimin?” ve “Sahibi Türk mü?” sorularını tekrar gündeme getirdi.

Leman Dergisi’nin Sahiplik ve Yönetim Yapısı

Leman Dergisi, 1991 yılında Mehmet Çağçağ ve Tuncay Akgün öncülüğünde bağımsız bir platform olarak kuruldu. 1985 yılında yayın hayatına başlayan Limon Dergisi’nden ayrılan ekip tarafından hayata geçirilen Leman, Türkiye’de uzun yıllardır karikatür yayıncılığı alanında yer alıyor.

Derginin müessese müdürü Ali Yavuz, yazı işleri müdürü Zafer Aknar ve karikatürist Doğan Pehlevan, son yayımlanan tartışmalı karikatürler nedeniyle gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor. Yönetim ve çizerlerin tamamının Türk vatandaşı olduğu biliniyor.

Tepkiler ve Hukuki Süreç

Leman Dergisi, özellikle dini ve milli değerlere yönelik eleştirel ve mizahi içerikleriyle zaman zaman kamuoyunda tepki çekti. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında yayımlanan “Darbe Özel Sayısı” da eleştirilerin odağı olmuştu. Son olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i tasvir ettiği iddia edilen karikatür üzerine, İstanbul Adliyesi’nde soruşturma başlatıldı ve ilgili kişiler gözaltına alındı.

Dergiye yönelik mali denetimlerin sürdüğü ve yurt dışı kaynaklı finansman olup olmadığının araştırıldığı belirtiliyor.

Not: Leman Dergisi’nin yayıncılık faaliyetleri ve sahibi Türk uyruklu kişiler tarafından yürütülmektedir. Dergi, uzun yıllardır Türkiye’nin mizah ve karikatür alanındaki önemli yayınları arasında yer almaktadır.

 
Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme