Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Ağrı'nın turizm potansiyeline ilişkin değerlendirme
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Ağrı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak teşkilat çalışmaları ile kültür ve turizm alanında yürütülen politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ağrı’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek:
“Bugün sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, göstermiş olduğunuz misafirperverlik ve samimiyet için teşekkür ediyorum” dedi. Ersoy, Ağrı’ya her gelişinde güçlü bir dayanışma ve kardeşlik ortamıyla karşılaştığını ifade ederek, Ağrı insanının açık, samimi ve misafirperver yapısına dikkat çekti.
Ağrı’nın yalnızca bir şehir değil, aynı zamanda Anadolu’nun önemli kültür merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Ersoy, İshak Paşa Sarayı başta olmak üzere bölgedeki kültürel mirasın tarihsel değerine vurgu yaptı. Ersoy:
“Bu topraklarda dayanışma ve yardımlaşma kültürü çok güçlü. Ağrı, kültür ve medeniyet tarihimizde özel bir yere sahip” ifadelerini kullandı.
Teşkilat çalışmalarına da değinen Bakan Ersoy, AK Parti’nin sahadaki gücünün teşkilat mensuplarının emeğiyle şekillendiğini belirtti. Ersoy:
“Teşkilat dediğimiz yapı yalnızca binalardan ibaret değildir. Mahalle mahalle dolaşan, vatandaşla birebir temas kuran teşkilat mensuplarımız bu yapının temelini oluşturur” diye konuştu. Geçmiş dönemlerde görev almış partililerin emeklerinin unutulmaması gerektiğini de vurgulayan Ersoy, vefa anlayışının önemine dikkat çekti.
Bakmadan Geçme