Kredi Kullanacaklara Kötü Haber! Artık Sınır Getirildi
Merkez Bankası, kredi piyasalarına yönelik yeni sıkılaşma adımlarını devreye aldı. İhtiyaç, taşıt ve ticari kredilerde büyüme sınırları düşürülürken, kredili mevduat hesaplarında da limitler daraltıldı. Yeni düzenleme, kredi kullanmayı planlayan milyonlarca vatandaş ve işletmeyi doğrudan etkileyecek.
Haberin Özeti
- • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi piyasalarında sıkılaşma adımlarını içeren yeni bir düzenleme açıkladı. Kararla birlikte bireysel ve ticari kredi büyüme sınırları aşağı çekildi. Düzenlemeye göre ihtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırı yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürüldü. Kredili Mevduat Hesaplarında (KMH) ise sınır yüzde 2’den yüzde 1’e indirildi. Ticari kredilerde de benzer şekilde sınırlamalar artırılırken, KOBİ kredilerinde büyüme oranı yüzde 5’ten yüzde 4,5’e çekildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi piyasalarına yönelik yeni düzenlemeleri duyurdu. Makrofinansal istikrarı güçlendirmeyi amaçlayan karar kapsamında bireysel ve ticari kredilerde uygulanan büyüme sınırları aşağı çekildi. Yeni uygulama, kredi kullanmayı planlayan vatandaşlar ile işletmeleri doğrudan ilgilendiriyor.
Bakmadan Geçme
Patnos’ta besicinin sonbahar mesaisi başladı
Kaymakam Korkusuz, Dörmüş ailesinin evine konuk oldu
Kaymakam Coşkun ve Başkan Sayan, İsaabat Köyü’nde vatandaşları dinledi
Ağrı’da yakılan lastiklerin alevleri ağaçlık alana sıçradı
Kızılay gönüllüleri Ağrı'da kırmızı ışığı hayat kurtaran eğitime çevirdi
Ağrı’da dağcılar ne giyeceğini şaşırdı!