• Haberler
  • Gündem
  • Konya'da çöken binada bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konya'da çöken binada bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konya'nın Selçuklu ilçesi Yenişehir Caddesi'nde dün akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöken 4 katlı binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan 5 kişiden 3'ü sağ olarak kurtarılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Çökme olayının ardından, çevre illerden de destek alınarak toplamda 962 personel ve 216 araçla bölgeye sevk edilen ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan alanda, enkaz altında kalan son kişiye ulaşmak için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte hız kazanan arama kurtarma faaliyetleri sırasında, ekipler enkazdan sağ çıkarılan kişileri sağlık ekiplerine teslim ederek hastaneye sevk etti. Öte yandan, yaşamını yitiren kişinin kimlik tespiti ve enkazın tamamen kaldırılması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Yetkililer, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığını ve çökme nedeninin yapılacak teknik değerlendirmeler sonucunda netlik kazanacağını belirtti. Konya’daki bu üzücü olay, hem bölgede yaşayanlar hem de tüm Türkiye için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme