• Haberler
  • Ağrı
  • Kışın habercisi: Odun satışları erken başladı

Kışın habercisi: Odun satışları erken başladı

Ağrı'da kış öncesi odun hazırlıkları başladı, vatandaşlar erkenden yakacak ihtiyacını karşılıyor.

Ağrı’da yaklaşan kış öncesi vatandaşlar, soğuk havalara hazırlıklarını hızlandırdı. Kentte kış mevsimi uzun ve sert geçtiği için yakacak ihtiyacı önceden karşılanıyor. Bu kapsamda, özellikle Yeni Sanayi Sitesi’nde kullanılmayan ağaç parçaları toplanarak torbalara dolduruluyor.

Kışın habercisi: Odun satışları erken başladı

Sanayi esnafı, iş yerlerinde biriktirilen bu torbaları sonbahar aylarında satışa sunuyor. Odunların çoğunluğu marangoz atölyelerinde işlenmeyen parçalardan oluşuyor. Torbalar, genellikle soba veya tandırda kullanılabilecek küçük parçalar içeriyor.

Kışın habercisi: Odun satışları erken başladı

Şimdiden satışların başladığını belirten esnaf, kış hazırlıklarını erkenden yapmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade ediyor. Torbaların fiyatı 180 TL olarak belirlenmiş durumda. Köylerden gelen vatandaşlar, kışlık ihtiyacını karşılamak için torbaları toplu olarak alıyor. Yeni Sanayi Sitesi’nde satış yapan esnaflardan Cesim Malkan, hazırlık sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar kış gelmeden yakacak ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Biz de sanayide işlenmeyen parçaları değerlendirerek torbalara dolduruyoruz. Şu anda talep oldukça fazla, insanlar erkenden hazırlık yapıyor. Özellikle köylerden gelen vatandaşlar torbaları şimdiden alıyor.”

Ağrı’da kış mevsimi genellikle erken başladığı için hazırlıkların yaz sonu ve sonbahar başında tamamlanması gerektiği vurgulanıyor. Kentte, hava sıcaklıklarının kasım ayından itibaren sıfırın altına düşmesiyle birlikte odun ve kömür talebinin daha da artması bekleniyor.

Kışın habercisi: Odun satışları erken başladı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme