Kazım Karabekir Paşa Kars'ta unutulmadı

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 78. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Kars’ın kurtuluşunda önemli rol oynayan Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 78. yıl dönümünde Kars’ta düzenlenen törenle yad edildi. Anma programı, TCDD Gar Binası önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa Anıtı’nda başladı. Törende Kars Valisi Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nail Türe ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Aydın tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gar binası önündeki törenin ardından program, İl Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan salondaki etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda Kazım Karabekir Paşa’nın hayatını anlatan biyografi sunumu yapılırken, özellikle eğitim alanındaki çalışmaları ve çocuklara yönelik faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı. Anma etkinliği, Kazım Karabekir Paşa’nın askeri ve siyasi mirasını ele alan konferansla sona erdi.

Düzenlenen programa Kars Valisi Ziya Polat’ın yanı sıra Tugay Komutanı Nail Türe, Belediye Başkan Vekili Tuncay Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Cepni, çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program boyunca Kazım Karabekir Paşa’nın hem cephede hem de sosyal alanda bıraktığı izler vurgulanırken, onun milli mücadeledeki rolü ve Kars için taşıdığı tarihsel önem bir kez daha hatırlatıldı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme