• Haberler
  • Ağrı
  • Kar fırtınası zirve inadını durduramadı! 5 Polonyalının hayali gerçek oldu

Kar fırtınası zirve inadını durduramadı! 5 Polonyalının hayali gerçek oldu

Polonya'dan ilk kez Ağrı Dağı'na tırmanmak için gelen 5 arkadaş, kar fırtınası ve eksi 30 dereceyi aşan soğuğa rağmen 5 bin 137 metrelik zirveye ulaşmayı başardı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Polonya'dan gelen 5 dağcı, ilk kez tırmandıkları Ağrı Dağı'nda, yıllardır kurdukları 5 bin 137 metrelik zirve hayalini gerçekleştirdi.
  • • Ekip, tırmanış sırasında kar fırtınası, şiddetli rüzgar ve eksi 30 dereceyi aşan dondurucu soğukla mücadele etmek zorunda kaldı.
  • • Rehber Ensar Saltık öncülüğündeki dağcılar, tüm zorlu koşullara rağmen belirlenen etapları aşarak zirveye ulaşmayı başardı.

Ağrı Dağı, zorlu hava koşullarına rağmen zirve hedefinden vazgeçmeyen yabancı dağcıları ağırlamaya devam ediyor. Polonya’dan Ağrı’ya gelen 5 arkadaş, ilk Ağrı Dağı deneyimlerinde kar yağışı, şiddetli fırtına ve dondurucu soğukla mücadele ederek zirveye ulaştı.

Yıllardır Ağrı Dağı’na tırmanmanın planlarını yapan Polonyalı dağcılar, bu yıl yaptıkları başvurunun kabul edilmesinin ardından Ağrı’ya geldi. Hazırlıklarını tamamlayan ekip, rehber dağcı Ensar Saltık öncülüğünde tırmanışa başladı.

İlk kez Ağrı Dağı’na çıktılar

Dağcıların yüksek rakıma ve değişen hava koşullarına uyum sağlamaları amacıyla tırmanış belirlenen etaplar halinde gerçekleştirildi. Ekip, Ağrı Dağı’nın farklı rakımlarında ilerleyerek 4 bin 200 metre kampına ulaştı.

Burada dinlenen ve zirve tırmanışı için hazırlıklarını tamamlayan 5 kişilik ekip, daha sonra yeniden yola çıktı. Ancak yükseldikçe hava koşulları ağırlaştı. Kar yağışı ve fırtınaya yakalanan dağcılar, eksi 30 dereceyi aşan soğuk nedeniyle tırmanışın en zorlu anlarını yaşadı.

Kar fırtınası zirve inadını durduramadı! 5 Polonyalının hayali gerçek oldu

Fırtınanın dinmesini beklediler

Zorlu koşullara rağmen zirve hedefinden vazgeçmeyen ekip, güvenli şekilde ilerleyebilmek için hava şartlarının uygun hale gelmesini bekledi. Sabaha karşı kar fırtınasının etkisini azaltmasıyla yeniden ilerleyen dağcılar, uzun ve yorucu tırmanışın ardından Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmayı başardı.

İlk Ağrı Dağı tırmanışlarında zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşayan Polonyalı dağcılar, 5 bin 137 metrede bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

Ensar Saltık: Çok zorlu hava şartlarıyla karşılaştılar

Tırmanışa rehberlik eden Ensar Saltık, ekibin Ağrı Dağı’na ilk kez geldiğini ve özellikle zirve etabında oldukça ağır hava şartlarıyla karşılaştığını belirtti.

Saltık, Polonyalı dağcıların yıllardır Ağrı Dağı’na çıkmayı planladıklarını, bu yıl ise hedeflerini gerçekleştirmek için bölgeye geldiklerini ifade etti. Ekibin 4 bin 200 metreye kadar uyum sürecini tamamladıktan sonra zirveye yöneldiğini belirten Saltık, kar yağışı ve fırtınanın tırmanışı oldukça güçleştirdiğini, hava şartlarının düzelmesinin ardından ekibin zirveye ulaşmayı başardığını kaydetti.

Polonyalı 5 arkadaş, yıllardır kurdukları Ağrı Dağı zirvesi hayalini ilk tırmanışlarında gerçekleştirerek zorlu hava koşullarına rağmen 5 bin 137 metreye ulaşmanın sevincini yaşadı.

Kar fırtınası zirve inadını durduramadı! 5 Polonyalının hayali gerçek oldu

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme