Kalus Dağı, Doğubayazıt'ın yükselen doğa sporları merkezi oldu
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan 2 bin 100 rakımlı Kalus Dağı, dağcılık, trekking, kamp ve kaya tırmanışı için sunduğu doğal alanlarla bölgedeki sporcuların ilgi odağı haline gelirken, kadın sporcuların da yoğun katılımıyla dikkat çekti.
Kulüp adına açıklama yapan Mehmet Kelebek, Kalus’un her seviyeden sporcuya uygun bir rota sunduğunu Karaköse Haber'e anlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu hafta Kalus Dağı’nda hem yürüyüş hem de tırmanış gerçekleştirdik. Parkurlarımızı katılımcıların seviyelerine göre belirledik. Dağın doğal yapısı farklı branşlara imkân tanıyor, bu da bölge için büyük bir avantaj. Ayrıca kadın sporcuların yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Dağcılık sporunun bölgede her kesime ulaşmasını arzuluyoruz.”
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Ağrı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda yeni başkan belli oldu
Ağrı’da izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı
Patnos’ta kar ve soğuk dayanışmayı güçlendirdi
Ağrı’da Muay Thai bölge şampiyonası tamamlandı
Altın kızlar evinde rakibine şans tanımadı
Diyadin’de kar altında kurt sürüsü kameralara yansıdı