• Haberler
  • Ağrı
  • Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

Türkiye Kadın Platformu ile DNAK'ın düzenlediği Ağrı Dağı zirve tırmanışında, 15 kadın 5 bin 137 metrede bir araya geldi.

Doğubayazıt Nuh’un Gemisi Arama Kurtarma Derneği (DNAK) ve Türkiye Kadın Platformu iş birliğiyle düzenlenen Ağrı Dağı zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı. Organizasyon kapsamında 15 kadın dağcı, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

Tırmanış programı, bölgedeki güvenlik ve hava koşullarının uygun hale gelmesinin ardından gerçekleştirildi. Katılımcılar 3 gün süren etkinlikte zorlu parkurları aşarak zirveye ulaştı. Kadınların dayanıklılığına ve ekip ruhuna vurgu yapılan etkinlik, hem spor hem de sosyal farkındalık açısından dikkat çekti.

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

“Kadınların Dağlarda Daha Fazla Yer Almasını İstiyoruz”

DNAK Başkanı Ahmet Ertuğrul Parasut, etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Söz verdiğimiz gibi, kadınların gücünü zirvede göstermeyi amaçladık. Ülkemizin dört bir yanından gelen kadın katılımcılarımız, bu zorlu parkuru başarıyla tamamladı. Bizim için bu bir başlangıç. Tüm kadınları zirve defterine imza atmaya davet ediyoruz."

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

Etkinlik boyunca katılımcıların güvenliği DNAK ekibi tarafından sağlandı. Tırmanış esnasında bölgenin coğrafi zorlukları, yüksek irtifa ve değişken hava koşulları ekipler tarafından dikkatle yönetildi.

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

Türkiye Kadın Platformu temsilcileri de etkinlik sonrası yaptıkları açıklamada, kadınların doğa sporlarındaki varlığını artırmaya yönelik projelere devam edeceklerini ifade etti.

Kadınlar, Türkiye'nin zirvesinde güç mesajı verdi

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme