• Haberler
  • Gündem
  • Jandarma 16 ilde 29 personel alacak! Ağrı da listede mi?

Jandarma 16 ilde 29 personel alacak! Ağrı da listede mi?

Jandarma Genel Komutanlığı, karargâhı ile bağlı birimlerde görev yapmak üzere 16 ilde toplam 29 destek personeli (hizmetli) alacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, karargâhı ile bağlı birlik ve kurumların ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 29 destek personeli (hizmetli) alımı gerçekleştirecek. Resmî duyuruya göre başvurular, yalnızca Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTM) üzerinden, e-Devlet Kapısı aracılığıyla yapılabilecek. İlan kapsamında, adayların 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca, “Ev ve Kurum Temizliği Kursu” belgesine sahip olan adaylara öncelik tanınacak.

En fazla kontenjan, 14 kişi ile Ankara için ayrılırken, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Kırklareli, Muğla, Nevşehir, Ordu, Tekirdağ ve Tokat illerine de birer kontenjan tahsis edildi. Böylece personel alımı, toplam 16 ilde gerçekleştirilecek. Başvuruların yalnızca çevrim içi sistem üzerinden kabul edileceği duyurulurken, posta yoluyla veya şahsen yapılan başvuruların geçerli sayılmayacağı belirtildi.

Adaylarda Aranacak Genel ve Özel Şartlar

Başvuruda bulunacak adayların Türk vatandaşı olmaları ve 20 Kasım 2025 tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca, adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartları sağlaması gerekiyor.

İlana göre adaylarda aranan diğer şartlar şöyle sıralandı:

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak,

Devletin güvenliğine, anayasal düzene veya milli savunmaya karşı suçlardan hüküm giymemiş olmak,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli olmak,

Daha önce kamu kurumlarında sözleşmeli personel olarak çalışıp, sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmeden yeniden başvuru yapamayacağı,

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan disiplin cezası veya başka nedenlerle çıkarılmamış olmak,

Terör örgütleriyle veya bu örgütlerin uzantılarıyla hiçbir bağlantısının bulunmaması,

Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak.

Adayların ayrıca, başvuru kılavuzunda belirtilen ek şartları da sağlamaları gerekecek.

Başvurular Ne Zaman ve Nereden Yapılacak?

Başvurular, yalnızca Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar, https://vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/giris adresi üzerinden e-Devlet bilgileriyle sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Yapılan açıklamada, sadece çevrim içi yapılan başvuruların geçerli sayılacağı, posta veya elden yapılan müracaatların değerlendirmeye alınmayacağı vurgulandı. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, değerlendirmeler KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Sonuçlar yine aynı sistem üzerinden duyurulacak.

Jandarma 16 ilde 29 personel alacak! Ağrı da listede mi?

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme