İstanbullu öğrenciler Ağrılı öğrenciler için mektup yazdı
İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde eğitim gören ilkokul öğrencileri hiç tanımadıkları Ağrılı öğrencilere yazdıkları mektupları öğretmenleri aracılığıyla gönderdi.
İstanbul Küçükçekmece ilçesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu 2/B sınıfında eğitim gören 26 öğrenci Türkiye’nin en doğusunda bulunan Ağrı ilinde eğitim gören ilkokul öğrencileri için mektup kaleme aldı. Yazdıkları mektuplarda yaşantılarını ve ailelerini anlatan İstanbullu minik öğrenciler daha sonra mektupları Ağrı’ya ulaştırmak üzere öğretmenleri Yaşnur Göker’e teslim etti. Öğretmen Göker, öğrencilerinden aldığı mektupları Ağrı merkez Atatürk İlköğretim Okulu 3/E sınıfı öğrencilerine ulaşması için kargo ile gönderdi. İstanbullu minik öğrencilerden gelen mektupları Ağrı’da teslim alan Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Zekiye Aydemir Özmüş, 3/E sınıfı öğrencilerine 26 mektubu sınıfta tek tek dağıttı. Oldukça heyecanlanan ve mutlu görülen öğrenciler mektupları zarflardan çıkararak okudu. Mektupları okuyan öğrencilerin sevinci yüzlerine yansıdı.
İlk defa kendilerine mektup yazıldığını ve bu nedenle oldukça mutlu olduklarını söyleyen minik öğrenciler İstanbullu mektup arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür etti. İstanbullu arkadaşlarına mektup yazacaklarını ve mektuplarda Ağrı’yı ve kendilerini anlatacaklarını ifade eden öğrenciler, bundan sonra İstanbullu arkadaşları ile sürekli mektuplaşacaklarını kaydetti.
Bakmadan Geçme





