İntegral dersi kalktı mı?

İntegral dersi kalktı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan yeni müfredat sistemi, öğrencilerin hangi derslerle karşılaşacaklarını merak etmeye başladı.

Bu yeni müfredatla birlikte derslerin içeriği sadeleşecek ancak ders saatleri değişmeyecek. Özellikle 12. sınıf matematik derslerinde işlenen integral konusunun durumu merak konusu. Yeni müfredatta integral dersi kaldırıldı mı?

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

İntegral kavramının programdaki yeri, yapılan revizyon çalışmalarıyla önemli ölçüde daraltıldı. Mevcut haliyle öğrencilerin anlamlı bir öğrenme süreci yaşamadığı ve diğer ortaöğretim derslerinde integral kavramının kullanılmadığı gözlendi.

Yeni Ortaöğretim Matematik Programı'nda, nicelikler arası değişimleri incelemenin temel araçları olarak limit ve türev kavramları ön plana çıkarıldı. Bu kavramlara, önceki programlardan daha kapsamlı bir şekilde beceri odaklı yaklaşılarak yer verildi. Lisede, integral kavramı yerine limit ve türev kavramları daha detaylı bir şekilde işlendi.

Yeni programda, 4 yıl boyunca değişimlerin incelenmesine odaklanıldı. Bu yaklaşımın, üniversitedeki analiz dersleri için sağlam bir temel oluşturacağı ve öğrencilerin ilerleyen eğitim ve kariyer yaşamlarında integral konusunu tam anlamıyla öğrenebilecekleri öngörüldü.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.