İnci kefaline olağanüstü koruma

İnci kefaline olağanüstü koruma
Üreme mevsiminin başlaması ile birlikte Van Gölü’nden tatlı sulara göç etmeye başlayan inci kefali kaçak avcılara karşı olağanüstü yöntemlerle korunuyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve endemik bir tür balık olan İnci Kefali, havaların ısınmasıyla birlikte başlayan üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, engel tanımayan "muhteşem yolculuğuna başladı. Kentte binlerce insanın ekmek kapısı olan ve göç döneminde bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere görsel şölen sunan inci kefalinin göç döneminde kaçak avcılara karşı korunması için Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri 7 gün 24 saat nöbet tutarak olağanüstü mesai harcıyor.

İnci kefaline sıkı güvenlik önlemleri

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir liderliğindeki ekipler de Van Gölü'ne dökülen akarsularda bir yandan geceli gündüzlü nöbet tutup kaçak avcılığı önlemeye çalışırken, bir yandan da balıkların göç sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşamaması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Ekipler, kaçak avcıların genellikle kaçak avcıların ağ attığı mansap alanında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İnci kefaline sıkı güvenlik önlemleri

Bu yıl yağışların artması ile birlikte debisi yükselen akarsularda göçün artacağı beklenirken, göç sonrasında inci kefalinde verimin yüksek olacağı belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.