• Haberler
  • Politika
  • İki lider telefonda konuştu, bölgesel başlıklar masaya yatırıldı

İki lider telefonda konuştu, bölgesel başlıklar masaya yatırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde Suriye, Gazze ve terörle mücadele başlıkları öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler kapsamlı şekilde ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Suriye’nin birlik ve beraberliği ile toprak bütünlüğünün Türkiye açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Erdoğan, kalıcı istikrarın ancak bu çerçevede sağlanabileceğini dile getirdi.

Telefon görüşmesinde DEAŞ’la mücadele ve Suriye’deki hapishanelerde bulunan DEAŞ mensuplarının durumu da gündeme geldi. Erdoğan, terörden arındırılmış, ekonomik olarak güçlenen ve huzurlu bir Suriye’nin yalnızca bölge ülkelerine değil, küresel istikrara da katkı sunacağını belirtti. Görüşmede Gazze’de kalıcı barışın sağlanmasına yönelik çabalar da ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte ABD ile eş güdüm içinde hareket etmeyi sürdüreceğini ifade ederken, Gazze Barış Kurulu’na daveti dolayısıyla Trump’a teşekkür etti.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’na katılmak üzere Beyaz Saray’dan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin sorulması üzerine Trump, görüşmeyi “çok iyi bir telefon görüşmesi” sözleriyle değerlendirdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme