İki kez ölüp iki kez defnedildi… Mustafa Yılmaz'ın tüyler ürperten hikayesi

İki kez ölüp iki kez defnedildi… Mustafa Yılmaz'ın tüyler ürperten hikayesi
20 Şubat 1979'da vefat edip defnedilen ve 3 yıl sonra tekrar ortaya çıkan Mustafa Yılmaz'ın hikayesi tüyler ürpertiyor. İki kez ölüp iki kez defnedilen Mustafa Yılmaz kimdir… İşte o hikaye…

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Adalı köyünde yaşayan Mustafa Yılmaz, 1979 yılında vefat etti ve köy mezarlığında toprağa verildi. Ancak üç yıl sonra köyde tekrar görüldüğünde, insanlar şaşkına döndü.

Yılmaz, o tarihten sonra köylüler tarafından "ulu çınar", "meczup", "ermiş" gibi isimlerle anıldı ve genellikle oruçlu olduğu biliniyordu. Sürekli oruç tutması ve dua istemeye gelenleri kabul etmesiyle tanınıyordu.

Mustafa Yılmaz'ın hayatı, bir dönem kimlik problemiyle de karşılaştı. Nüfus kayıtlarından düşüldüğü için sigortadan faydalanamadı ve bu durumun düzeltilmesi için ünlü şarkıcı Seda Sayan'ın dikkatini çekti. Sayan'ın girişimiyle hikayesi kamuoyuna duyuruldu ve kimlik sorunu çözüldü.

20 Şubat’ta yaşadığı bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yılmaz, yoğun bir katılımla toprağa verildi. Balıkesir'in Adalı köyü, ilginç yaşam hikayesiyle bir dönem gündeme damga vuran Yılmaz sonsuzluğa uğurladı.

Bu olağanüstü hikaye, Mustafa Yılmaz'ın yaşamının nasıl bir sıra dışı dönemeçlerle dolu olduğunu gösteriyor ve insanların hayatta ne kadar şaşırtıcı olaylarla karşılaşabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.