İhsan Şenocak Babası Kamil Şenocak Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü?
İlimle geçen bir ömür sona erdi: Kamil Şenocak hayatını kaybetti
Türkiye’nin tanınmış din âlimlerinden Dr. İhsan Şenocak’ın babası ve aynı zamanda ilk hocası olan Kamil Şenocak, 86 yaşında vefat etti. Yarım asrı aşan ilim ve irşat hizmetiyle tanınan Şenocak’ın ölümü, yalnızca ailesinde değil, ilim camiasında ve onu yakından tanıyan çevrelerde büyük bir üzüntü yarattı.
Ömrünü Kur’an’a ve talebe yetiştirmeye adadı
1939 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Yaranur köyünde dünyaya gelen Kamil Şenocak, henüz 10 yaşındayken hafız oldu. Hafızlık sonrası Arapça ve klasik İslam ilimleri eğitimini, devrin önemli âlimlerinden Âşık Kutlu’nun rehberliğinde tamamladı. Eğitimini 1960 yılında bitirdikten sonra, 1961’de Samsun’un 19 Mayıs ilçesine yerleşerek, kendi yaptırdığı camide imamlık görevine başladı.
Tam 45 yıl boyunca aynı camide görev yapan Şenocak, yalnızca görev yaptığı mahalleye değil, çevre illerden gelen pek çok öğrenciye de hocalık yaptı. Yaklaşık bin hafız yetiştirdiği bilinen Şenocak, bu yönüyle ilim çevrelerinde saygıyla anılan bir isim haline geldi.
Cenazesi Samsun’da defnedilecek
Merhumun vefat haberini oğlu İhsan Şenocak, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, “Babam ve hocam Kamil Şenocak, Rabbi Allah Azze ve Celle’ye vasıl oldu” ifadelerine yer verildi. Cenaze namazının, 8 Temmuz Salı günü öğle namazını müteakip Samsun 19 Mayıs ilçesindeki Ulu Camii’nde kılınacağı, ardından defin işleminin gerçekleştirileceği bildirildi.
Ardında bıraktığı miras: İlim, tevazu, hizmet
Ahlakı, tevazusu ve ilmiyle tanınan Kamil Şenocak; sadece bir din görevlisi değil, aynı zamanda binlerce kişiye rehberlik etmiş bir müderris olarak hafızalarda yer etti. Onun vefatıyla birlikte ilim camiasında “Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir” sözü yeniden hatırlandı.
Merhum Kamil Şenocak, İhsan, İrfan ve Lütfi Şenocak kardeşlerin babasıydı. Cenazenin ardından, Şenocak ailesi taziyeleri kabul edecek.
Bakmadan Geçme





