• Haberler
  • Iğdır
  • Iğdır Ticaret Borsası, Rektör Gürel'e yönelik asılsız iddiaları kınadı ve destek verdi

Iğdır Ticaret Borsası, Rektör Gürel'e yönelik asılsız iddiaları kınadı ve destek verdi

Iğdır Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe, Cumhuriyet Gazetesi'nde Iğdır Üniversitesi Rektörü Ekrem Gürel hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Kumtepe, Gürel'in karalama kampanyasına maruz kaldığını savunarak, üniversitedeki katkılarını vurguladı.

Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kumtepe, Cumhuriyet Gazetesi'nde Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel hakkında yayımlanan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Kumtepe, söz konusu iddiaların "asılsız" olduğunu ve rektörün karalama kampanyasına maruz kaldığını belirtti.

Ticaret Borsası'ndan Net Savunma

Serhat Kumtepe imzalı açıklamada, haberde yer alan ifadelerin "hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadığı" vurgulandı. Açıklamada, bu haberlerin Prof. Dr. Ekrem Gürel'in şahsiyetine, akademik duruşuna ve görevine yönelik açık bir "karalama ve itibarsızlaştırma girişimi" olduğu belirtildi. Kumtepe, Rektör Gürel'in göreve geldiği günden bu yana üniversiteyi ileriye taşımak için yoğun bir çaba sarf ettiğini ve Iğdır'a büyük katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunu ifade etti. Açıklamada, "Geçmişte yapmış olduğu çalışmalar da bunun teminatıdır" denildi.

Iğdır Ticaret Borsası, hiçbir somut dayanağı olmayan ve karalama amacı güden bu tür haberleri "esefle kınadıklarını" belirtti. Bu açıklama, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının, Rektör Gürel'e ve üniversiteye olan güvenini ortaya koydu.
 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme