Iğdır'da dağcılar Gurgure Şelalesi'nin buz sarkıtlarında tırmandı
Iğdır ve Kars'tan gelen dağcılar, Tuzluca ilçesindeki Gurgure Şelalesi'nin buz tutmuş sarkıtlarında tırmanış ve iniş yaparak bölgedeki ilk buzul tırmanışını gerçekleştirdi.
Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan ve kış aylarında buz tutarak farklı bir görünüme kavuşan Gurgure Şelalesi, bölgenin ilk buzul tırmanışına ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip şelale, kar ve soğuk hava şartlarına rağmen adrenalin dolu bir etkinliğe sahne oldu. Iğdırlı ve Karslı dağcılar, Gurgure Şelalesi’nin buz sarkıtlarında iniş ve tırmanış yaparak doğa sporlarına dikkat çekti.
Tırmanış ve iniş sırasında rehberlik yapan Caner Kaya, şelalenin coğrafi yapısıyla doğa sporları için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Kaya, “Gurgure Şelalesi, Yukarı Civanlı ve Uğruca köylerinin üst tarafında yer alıyor. Arkadaşlar burada ilk kez buzul tırmanışı yaptı. Onlara rehberlik ettim ve başarıyla bu zorlu parkuru tamamladılar” dedi.
İlk kez buzul tırmanışı yaptığını söyleyen Muhammed Akkuş ise duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Bugün Tuzluca ilçesindeki buz tutmuş Gurgure Şelalesi’nde arkadaşlarımla birlikte Iğdır tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Başarılı bir şekilde tırmanışımızı tamamladık. Burası doğasıyla, buzulu ve adrenaliniyle harika bir yer. Tüm dağcı arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz.”
Buzul tırmanışının zorluklarına değinen Akkuş, “Burası çok dik ve zorlu bir parkur. Kış şartlarında vidalarla sistem kurarken oldukça yoruluyorsunuz. Ancak sonuçta başarmak büyük bir mutluluk veriyor” dedi. Dağcıların bu heyecan dolu anları drone ile havadan görüntülendi.
Bakmadan Geçme





