Başkan Adayı Hazal Aras “6 bin 500 oy geriden başlıyoruz”

DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayları Ağrı’ya gelerek vatandaşlarla buluştular.

DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayları Ağrı’ya gelerek vatandaşlarla buluştular.

Diyarbakır’da düzenlenen törenle isimleri açıklanan Ağrı merkez ve ilçe adayları düzenlenen konvoyla Ağrı’ya geldiler. Konvoyla halkı selamlayan Adaylar daha sonra DEM Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından Eski Van Caddesi’nde düzenlenen mitinge katıldılar.

Mitingde halkı DEM Parti Ağrı Merkez ve İlçe adayları halkı selamlarken, selamlama konuşmasını DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras yaptı. Büyük bir coşku ile halkı selamlayan Hazal Aras, konuşmasının başlangıcını Kürtçe daha sonra Türkçe yaptı.

Yapılan aday belirleme sürecinde delegelerin oyu ile aday gösterildiklerine dikkat çeken Hazal Aras “Yolumuz uzun ve zor bir yol ancak sizin desteğiniz ve dualarınızla bu süreci aşacağız. Bu şehrin kaynaklarını talan eden bu zihniyeti yıkacağız. Bu şehrin insanlarına tertemiz ve yemyeşil bir şehir vadediyoruz. Tutamayacağımız uçuk kaçık sözler hiçbir zaman vermeyeceğiz. Yapabileceğimiz projelerle, hesap veren bir belediye oluşturacağız. Sorunlarımızı her zaman halkımız ile birlikte danışarak çözeceğiz. Soğuk belediye duvarlarını yıkacağız. Kadınlara ve çocuklara daha yaşanabilir bir gelecek için geliyoruz.

Uyuşturucuya sürüklenen gençlere umut olmak ailelerine yardımcı olmak için geliyoruz.

Uçuk kaçık projelerle, tutamayacağımız projelerle gelmiyoruz.

Yapılabilir, tutulabilir projelerle geliyoruz.

Bu şehir insanlarının insanca yaşayabileceklerini projelerle geliyoruz” dedi.

6500 OY GERİDE BAŞLIYORUZ

Bu seçimin adil bir seçim olmadığına vurgu yapan Hazal Aras “Elbette bu yarış adil bir yarış değil. Çevre il ve ilçelerden 6 bin 500 kişi kaydırıldı. İlçe seçime yapılan başvurularımız reddedildi. Bu kentte yaşayan tozunu çamurunu bilen yoksulluğunu gören polisler elbette oy kullanacaklar ancak Gümüşhane’den, Giresun’dan, Doğubayazıt’tan buraya polis taşımak nedir?

En son merciye kadar başvurularımızı yaptık. YSK’ya başvurduk. Hukuk da bu talebimizi reddederse biz size döneceğiz.

Siz Giresun ve Gümüşhane’de oturan askerin polisin oy kullanmasını sizin vicdanınıza müdahale etmesini kabul edecek misiniz?

6 bin 500 oy geride başlıyoruz. Bu seçimi fark atarak kazanacağız. Halkımızın vicdanına sığınarak emin olun fark atarak kazanacağız.

Ağrı halkı kadim bir halktır. Bu halkın vicdanı bu haksızlığı kabul etmeyecektir.

Sizin seçtiğiniz adaylar olarak Ağrı’da yaşanan zulmü ortadan kaldıracağız.

Tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Yolumuz yüreğiniz kadar açık olsun” ifadelerini kullandı.

Miting Eş Başkan Adayı Mehmet Akkuş’un konuşması ile tamamlanırken, Adaylar esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla bir araya geldiler.

dem5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.