Harun Kolçak Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir?

Harun Kolçak Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir?
Harun Kolçak neden öldü? Harun Kolçak kimdir? Cevapları ve Çok Daha Fazlası Haberimizde...

Harun Kolçak'ın neden öldüğü sorusuna Prof. Dr. Oktar Asoğlu tarafından verilen cevap, ünlü şarkıcının rahatsızlanması ve sonrasında yaşadığı sağlık sorunlarına dayanıyor. 90’lı yılların efsanevi şarkıcılarından biri olan Harun Kolçak, 19 Temmuz'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Akşam saatlerinde durumu ağırlaşan Kolçak, yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünlü şarkıcının doktoru Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Kolçak'ın ölüm sebebini "Prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği" olarak açıkladı.

Harun Kolçak Kimdir?

Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Yeşilçam'ın emektar oyuncularından olan Eşref Kolçak'ın tek çocuğudur. Müzik tutkusu küçük yaşlarda başlayan Kolçak, Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi’nde ortaöğrenimini tamamlarken bas gitar çalmayı öğrendi.

İlk Müzik Deneyimleri ve Çıkışı

Profesyonel müzik hayatına Erkin Koray ile çalışarak başlayan Harun Kolçak, Rıza Silahlıpo’da Ritm 68 Orkestrasına bas gitarist olarak katıldı. Sonrasında caz müziğine yöneldi ve birçok ünlü isimle çalışarak deneyim kazandı. Onno Tunç Orkestrası'na katılan Kolçak, burada yedi yıl boyunca bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı.

Çıkış Albümü ve İlerleyen Kariyeri

Harun Kolçak'ın çıkış albümü "Gir Kanıma" ile 1991 yılında büyük bir çıkış yakaladı. Bu albümle adını müzik dünyasına sağlamlaştıran Kolçak, "En Büyük Aşk" ve "Yanımda Kal" gibi hit şarkılarla tanındı. Daha sonra çıkardığı albümler ve çalışmalarıyla müzik kariyerine devam etti ve popülerliğini sürdürdü.

Son Paylaşımları ve Anıları

Harun Kolçak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı son paylaşımlar, hayranları tarafından büyük ilgi gördü. Müzikseverlerin unutulmaz şarkıları arasında yer alan Kolçak, müzik dünyasında bıraktığı izlerle hatırlanacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum