Hamur'un yeni kaymakamı göreve başladı
Hamur Kaymakamlığı görevine yeni atanan Erkan Minuz, ilçede hizmete başladı.
Ağrı’nın Hamur ilçesinde kaymakamlık görevinde önemli bir değişiklik gerçekleşti. Daha önce Hamur Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Nesip Mahir’in tayini çıkmasının ardından, ilçeye yeni kaymakam olarak Erkan Minuz atandı. Yeni kaymakam, Hamur’da göreve başladı.
Erkan Minuz, 1985 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamlayan Minuz, 2010 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Eğitim hayatının ardından kamu hizmetine adım atan Minuz, 2013-2020 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak görev yaptı.
2020 yılında mülki idare amirliği mesleğine adım atan Minuz, Ordu Valiliği bünyesinde Kaymakam Adayı olarak çalışmaya başladı. Kariyeri boyunca Tekirdağ ve Gümüşhane illerinde mülkiye teftiş görevleri üstlendi. Giresun’un Bulancak ilçesi ve Tokat’ın Erbaa ilçesinde kaymakam refikliği stajlarını tamamlayan Minuz, ardından Kayseri ili Akkışla ilçesinde bir yıl süreyle kaymakam vekilliği yaptı.
Kariyerine uluslararası boyut kazandıran Minuz, İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde yurt dışı stajı kapsamında eğitim aldı. Bu dönemde “Göç Yönetiminde Kurumlar Arası İşbirliği” konulu tez çalışmasını tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Hatay’ın İskenderun ilçesinde, deprem bölgesinde geçici konaklama merkezlerinin kurulumu ve yönetiminde koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. Bu deneyim, Minuz’un kriz yönetimi ve koordinasyon konusundaki yetkinliğini pekiştirdi.
Evli ve iki çocuk babası olan Kaymakam Minuz, Hamur ilçesinde göreve başlarken, halkla yakın temas kurarak ilçenin sosyal ve idari gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. İlçedeki resmi kurumlarla işbirliği yapmayı planlayan Minuz, kamu hizmetlerini etkin ve verimli şekilde yürütmek için gerekli adımları atmayı sürdürecek.
Bakmadan Geçme





