• Haberler
  • Teknoloji
  • GOSB Teknopark, Ardahan'daki girişim ofisini İstanbul'da tanıttı

GOSB Teknopark, Ardahan'daki girişim ofisini İstanbul'da tanıttı

GOSB Teknopark, 15-17 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye Innovation Week'e 4 firmasıyla katılırken, Ardahan'da yaklaşık 800 metrekarelik alanda faaliyet gösteren girişim ofisini de tanıttı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • GOSB Teknopark, İstanbul’da 15-17 Ekim tarihlerinde düzenlenen Türkiye Innovation Week’e 4 firmasıyla katılarak geliştirdiği ürün ve projeleri tanıttı.
  • • Yaklaşık 170 firmaya ev sahipliği yapan GOSB Teknopark, Ardahan’da yaklaşık 800 metrekarelik alanda faaliyet gösteren girişim ofisinin tanıtımını gerçekleştirdi.
  • • GOSB Teknopark Ar-Ge ve Girişimcilik Müdürü Ergün Alver, organizasyonun projelerin ticarileştirilmesi, yeni iş birliklerinin kurulması ve genç girişimcilerin desteklenmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Innovation Week, teknoloji geliştiren firmalar, teknoparklar ve Teknoloji Transfer Ofislerini (TTO) bir araya getirdi. Organizasyona dört firmasıyla katılan GOSB Teknopark, yeni ürün ve projelerini tanıtırken Ardahan’da yürüttüğü girişimcilik çalışmalarını da katılımcılarla paylaştı.

15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte GOSB Teknopark bünyesindeki firmalar, geliştirdikleri teknolojileri girişimcilere ve gençlere anlattı. Projelerin ticarileştirilmesi, farklı kuruluşlarla iş birliği kurulması ve teknoloji alanındaki çalışmaların paylaşılması fuarın gündeminde yer aldı.

Yaklaşık 170 firmaya ev sahipliği yapan GOSB Teknopark, etkinliğe ikinci kez katıldı.

Ardahan’da 800 metrekarelik girişim ofisi

GOSB Teknopark A.Ş. Ar-Ge ve Girişimcilik Müdürü Ergün Alver, Ardahan’da girişimciliği geliştirmek amacıyla açılan ofisin çalışmalarını İstanbul’daki organizasyonda tanıttıklarını söyledi.

Alver, ilgili bakanlığın desteğiyle Ardahan’da yaklaşık 800 metrekarelik bir girişim ofisi açtıklarını belirterek bu alanda yeni girişimcilerin projelerini geliştirmelerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ardahan’daki girişim ofisinin Türkiye Innovation Week kapsamında tanıtılmasıyla kentte yürütülen girişimcilik faaliyetleri de teknoloji sektöründeki firmalara ve kuruluşlara anlatıldı.

“Yaklaşık 170 firmaya ev sahipliği yapıyoruz”

Türkiye Innovation Week’e ikinci kez katıldıklarını belirten Ergün Alver, organizasyonda dört firmalarının yer aldığını söyledi.

Firmaların geliştirdikleri ürünleri ve projeleri ziyaretçilere tanıttığını ifade eden Alver, şu açıklamayı yaptı:

“4 firmalarımızla birlikte katılım sağladık. Firmalarımız gelen girişimcilere ve gençlere ürünlerini ve yaptıkları projeleri tanıtıyor. Bu tarz fuarlar hem firmalarımızın projelerini tanıtmak hem de ticarileştirme açısından önem arz ediyor. Biz de bu yüzden firmalarımızla bu tarz fuarlara katılım sağlıyoruz. Geçen sene TEKNOFEST'e de katılım sağlamıştık. GOSB Teknopark olarak yaklaşık 170 firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Güzel projelerimiz var. Yeni girişimcilere de alanlar açıyoruz. Yeni girişimcilerin projelerini geliştirmeleri için ortamlar sağlıyoruz.”

GOSB Teknopark, Ardahan'daki girişim ofisini İstanbul'da tanıttı

Ardahan’daki girişim ofisine ilişkin de bilgi veren Alver, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ardahan'da da bakanlığımızın tensipleriyle bir girişim ofisi açtık. Yaklaşık 800 metrekare alanda Ardahan'ın girişimciliğini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Burada da yine Ardahan'daki girişim ofisimizin tanıtımını gerçekleştirdik. Innovation Week bizim için ve teknoparklar için önemli bir fuar. Farklı firmalarımız ve yine teknoparklar, TTO'lar bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabiliyor. Gençlere ilham verici projeler ortaya çıkarabiliyoruz. Bu anlamda bu tarz fuarların ve organizasyonların ülkemizde yaygınlaşarak gelişmesini umut ediyoruz” dedi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme