Gençlerden İŞKUR gençlik programına rekor başvuru
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gençlerin iş gücü piyasasına daha donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla başlatılan İŞKUR Gençlik Programı, gençlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gençlerin iş gücü piyasasına daha donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla başlatılan İŞKUR Gençlik Programı, gençlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, programa bugüne kadar 483 bin 331 başvurunun gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, İŞKUR Gençlik Programı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yılın şubat ayında kamuoyuna duyurularak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Üniversite öğrencilerinden gelen talep üzerine programın kontenjanının 150 bine yükseltildiği ifade edildi.
Programın gençlere sunduğu imkânlara dikkat çekilen açıklamada, üniversite öğrencilerinin kampüs içinde veya üniversitenin uygun birimlerinde kısmi zamanlı çalışma fırsatı buldukları; bu sayede hem iş deneyimi kazandıkları hem de gelir desteği elde ettikleri vurgulandı. Uygulamanın, gençlerin mezuniyet sonrası iş hayatına daha hazırlıklı başlamaları açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.
Programa ilişkin işleyişin, devlet üniversiteleri ile İŞKUR arasında yürütülen işbirliği çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Uygulamanın, gençlerin çalışma disiplinine alışmaları, saha deneyimi edinmeleri ve iş hayatını tanımaları açısından büyük avantaj sağladığı ifade edildi.
İŞKUR Gençlik Programı ile ilgili kapsamlı bilgilere ve başvuru detaylarına “genclik.iskur.gov.tr” adresinden erişilebiliyor. Başvuruların tüm Türkiye genelinden alındığı ve üniversite öğrencilerinin kendi şehirlerindeki üniversitelerde çalışabilecekleri de duyuruldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gençlerin programa gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Işıkhan mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimizden İŞKUR Gençlik’e yoğun ilgi. Gençliğin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız, üniversite okuyan evlatlarımızın isteğiyle kontenjanımızı 150 bine yükseltmişti. Bugün itibarıyla 483 bin 331 başvuru aldık. Gençlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın sahibi gençlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.”
İŞKUR Gençlik Programı; gençlere, öğrenim hayatlarına devam ederken iş hayatıyla tanışma, gelir elde etme ve profesyonel becerilerini geliştirme fırsatı sunarak, Türkiye’nin uzun vadeli istihdam politikaları içinde stratejik bir yer edinmiş durumda.
Bakmadan Geçme