Füruzan Neden Öldü?

Füruzan Neden Öldü?
Füruzan öldü mü, neden öldü? Yazar Füruzan kimdir gerçek adı ne?

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Füruzan, 91 yaşında aramızdan ayrıldı. Yazarın asıl adı Feruze Çerçi olarak biliniyordu ve özellikle "Parasız Yatılı" adlı öykü kitabıyla tanınıyordu. Füruzan'ın vefat haberi, şair Elif Soya tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Füruzan Sonsuzluğa Yolculuk Yaptı

İstanbul'da 29 Ekim 1932'de dünyaya gelen yazar, uzun bir edebi kariyere sahipti. Füruzan'ın ölüm haberini duyuran Elif Soya, "Füruzan sonsuzluğa gitti." ifadelerini kullandı. Yazarın ölümü, Türk edebiyat dünyasında büyük bir kayba işaret etti.

DEVA Partisi Liderinden Taziye Mesajı

Yazar Füruzan'ın vefatının ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan da sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Babacan, "Eserleriyle toplumun ezilmiş, ötekileştirilmiş kesimlerinin dramını bizlere aktaran, çağdaş edebiyatımızın önemli değerlerinden Füruzan'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Füruzan'ın Edebi Kişiliği

Füruzan, gözleme dayalı gerçekçi bir anlayışı eserlerine yansıtarak hikayelerini Seçilmiş Hikâyeler, Türk Dili, Pazar Postası, Dost, Papirüs, Yeni Dergi gibi dergilerde yayımlamıştı. İlk hikaye kitabı "Parasız Yatılı" ile 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. Ayrıca, ilk romanı "Kırkyedi'liler" ile 1975 Türk Dil Kurumu Roman Ödülü'nü almıştı. Firuzan'ın eserleri sinemaya da uyarlanmıştı.

Soyadı Tercihine Dair Açıklama

Füruzan, soyadı olarak çok ünlü bir soyadını kullanmamış ve bu tercihiyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Ben o yıllar çok ünlü bir soyadı taşıyordum. Çok ünlü, çok saygıdeğer iki adamın kendi akıllarıyla, emekleriyle ve yetenekleriyle ünlendirdiği saygıdeğer bir soyadıydı. Ben, o ünlenmiş soyadının bana sağlama ihtimali olan kolaylıklarına hiç yanaşmak istemedim. Ben, yazarlığımın sınanmasını öyle bir şekilde tek başıma yapıp bu büyük addan yararlanmamalıydım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.