Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar

Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar
Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar Akdeniz İçin Birlik (AiB)

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 16 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçi atama kararı sonrasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atanmıştır. Peki, Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir, kaç yaşında, nereli? Akdeniz için Birlik (AiB) nedir? İşte detaylar...

Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi ve Kantitatif Yöntemler Bölümü'nden mezun olan Fatma Seniha Nükhet Hotar, ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışmalarını sürdüren Hotar, öğretim elemanı olarak görev yapmış, ardından 1990 yılında Yardımcı Doçent, 1992'de Doçent, ve 1998'de Profesör unvanını almıştır.

Fatma Seniha Nükhet Hotar, akademik kariyerinin yanı sıra 2002 yılında siyasete atılmış ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 14 yıl boyunca genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 22, 23, 25 ve 26. dönem İzmir milletvekili olarak görev almıştır. 2018 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştır.

Akdeniz için Birlik (AiB) Nedir?

Akdeniz için Birlik (AiB), Akdeniz bölgesinde işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir hükümetler arası bölgesel örgüttür. EUROMED'in (Avrupa-Akdeniz Ortaklığı) devamı olan AiB, 1995'te başlayan Barselona Süreci'nin bir parçasıdır. Siyasi diyalogdan ekonomiye, sosyal ve kültürel alanlara kadar geniş bir yelpazede işbirliği yapmayı hedefleyen bir platformdur. AiB, barış, istikrar, güvenlik ve ortak ekonomik refahın tesis edilmesini teşvik ederek Avrupa-Akdeniz bölgesinde kültürler arası diyaloğu destekler. 2008'de Paris'te düzenlenen zirvede kurulan AiB, 2010 yılında faaliyete geçmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.