• Haberler
  • Güncel
  • Eski Astsubay Ufuk Aytekin Kimdir, Ormanları Yaktığını İtiraf mı Etti?

Eski Astsubay Ufuk Aytekin Kimdir, Ormanları Yaktığını İtiraf mı Etti?

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 27 Temmuz 2025 tarihinde başlayan ve çevredeki yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını, Türkiye'nin gündemine oturdu. Yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturmalar devam ederken, vatandaşların ihbarı üzerine gözaltına alınan Ufuk Aytekin adlı şahsın, yangını kasten çıkardığını itiraf ettiği öğrenildi. Peki, Ufuk Aytekin kimdir ve bu olay nasıl gelişti?

Ufuk Aytekin’in Kimliği ve Geçmişi

30 yaşındaki Ufuk Aytekin, 2015 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmuş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yapmıştır. Ancak 2019 yılında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmış, ankesörlü telefon aramaları gerekçesiyle işlem görmüştür. Bu süreçte adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Aytekin, yargılama sonucunda 5 yıl hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı almış, ancak 2021 yılında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmiştir. Aytekin’in, ihraç sonrası çeşitli işlerde çalıştığı, ailesiyle ilişkilerinin bozulduğu ve evden atıldığı belirtilmiştir. Ayrıca, psikiyatri kaydı bulunan Aytekin’in ruhsal sorunlar yaşadığı ve psikiyatri ilaçları kullandığı öğrenilmiştir.

Orman Yangını ve İtiraf

27 Temmuz 2025 günü saat 21.30 sıralarında, Bursa’nın Harmancık ilçesine bağlı Kışmanlar Parkı’nda başlayan yangın, kısa sürede çevreye yayıldı. Vatandaşlar, ormanlık alanda şüpheli bir şekilde dolaşan ve 03 HK 184 plakalı kamyonetinde benzin bidonları bulunan Ufuk Aytekin’i fark ederek polise ihbar etti. Harmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aytekin’i bir apartman önünde yakalayarak gözaltına aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Aytekin’in bir benzin istasyonundan 5 litrelik pet şişelere benzin doldururken, şişelerdeki suları çiçek saksılarına boşalttığı görüldü.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Aytekin, yangını kasten çıkardığını itiraf etti. İfadesinde, 

“2021’de ihraç edildikten sonra ailemle aram bozuldu, evden atıldım. Zaman zaman ömür boyu hapse girmek istiyordum. Bir an şeytana uydum, benzin alıp Kışmanlar Parkı’nda ağaçları tutuşturdum. Telefonum yere düştü ve yandı, elimde ve ayaklarımda hafif yanıklar oluştu,”

 dedi. Aytekin’in bu şok edici itirafı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Soruşturma Derinleşiyor


Bursa Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Aytekin’in geçmişte FETÖ bağlantısı nedeniyle işlem gördüğünü doğruladı ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Yetkililer, Aytekin’in bağlantılarını araştırmak için geniş çaplı bir inceleme başlattı; yeni gözaltılar olabileceği ifade ediliyor. Yangın, Orhaneli ve Harmancık’ta çok sayıda mahallenin tahliyesine neden olurken, 133 araç ve 442 personelle söndürme çalışmaları devam ediyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme