Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Karaköse Haber | Erzurum | Erzurum Ovası eksi 24 dereceyle dondu

Erzurum Ovası eksi 24 dereceyle dondu

Erzurum’da etkisini hissettiren Sibirya soğukları, termometreleri sabah saatlerinde sıfırın altında 24 dereceye kadar düşürdü. Özellikle Erzurum Ovası’nda yoğun hissedilen dondurucu soğuklar, kırağıyla kaplanan ağaçlar ve donmuş derelerle adeta Sibirya manzaralarını andırdı.

Erzurum’da etkisini hissettiren Sibirya soğukları, termometreleri sabah saatlerinde sıfırın altında 24 dereceye kadar düşürdü. Özellikle Erzurum Ovası’nda yoğun hissedilen dondurucu soğuklar, kırağıyla kaplanan ağaçlar ve donmuş derelerle adeta Sibirya manzaralarını andırdı.

KAYNAK: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Hacıömerli köyü, gece kaydedilen eksi 29,3 derece ile Türkiye’nin en soğuk noktası oldu.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, sis ve pus olaylarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini ve rüzgarın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceğini belirtti.Erzurum Ovası eksi 24 dereceyle dondu

Yetkililer, bölgede buzlanma ve don olaylarının yanı sıra dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekerek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Yapılan açıklamada, “Buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüler başta olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli olması, dik yamaçlarda ise çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerekmektedir” denildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...