Erzurum'dan 3 projeye SOGEP kapsamında destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen 'SOGEP Anadoludakiler Programı' çerçevesinde Erzurum'da 3 proje destek almaya hak kazandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen program, yerel dinamikleri harekete geçirerek sosyal sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor.
KUDAKA tarafından yapılan açıklamada, 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında bölgede toplamda 8 projenin başarılı bulunduğu ve yaklaşık 50 milyon TL yatırım tutarı olan bu projelere 40 milyon TL’lik destek sağlanacağı belirtildi. Erzurum’dan destek alan projeler arasında İspir Belediyesi’nin “Kırsalda Süt Üreticilerinin Emeği Kazanca Dönüşüyor”, Yakutiye Belediyesi’nin “Köylerde Üretim Atölyesi” ve Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu’nun “Kadınlar Çalışsın, Ehram ve Ehram Bez Bebek Üretilsin” projeleri yer aldı.
Projelerle, yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sorunların çözülmesi, sosyal girişimciliğin artırılması, dezavantajlı grupların sosyal hayata entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğin artırılması amaçlanıyor. Hayata geçirilecek projelerle, 147’si kadın olmak üzere toplam 168 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.