Erzurum'da maden faciası
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Dutlu Mahallesi'nde Oltu taşı çıkarılan bir taş ocağında göçük meydana geldi.
Erzurum’un Oltu ilçesinde Oltu taşı çıkarımı yapılan bir taş ocağında göçük meydana geldi. Olay, ilçeye bağlı Dutlu Mahallesi’nde bulunan bir madende yaşandı. Göçük ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.
İhbarın ardından olay yerine ulaşan ekipler, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için arama ve kurtarma çalışması başlattı. Yapılan ilk müdahalelerde, göçük altında kalan üç işçiden birinin olay yerinde yaşamını yitirdiği, iki işçinin ise ağır yaralı olarak kurtarıldığı belirlendi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, olayın ardından hemen bölgeye hareket etti. Vali Çiftçi, olay yerine ulaştıktan sonra yaptığı açıklamada, “İlk belirlemelere göre olayda 1 kişi vefat etti, 2 kişi ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye sevk edilen yaralıların hayati tehlikesi bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
Yaralı işçiler, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Erzurum merkezdeki hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının kritik olduğu bildirildi.
Göçüğün ardından maden sahasında güvenlik önlemleri artırıldı. AFAD ve jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme başlatırken, olayın meydana geliş nedeniyle ilgili teknik değerlendirmelerin sürdüğü belirtildi.
Olay yerine gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri, diğer işçilerin güvenliği açısından bölgedeki faaliyetleri geçici olarak durdurdu. Yetkililer, maden sahasının gerekli kontroller tamamlanmadan yeniden faaliyete geçmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.
Erzurum Valiliği, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldığını duyurdu. Kazanın nedenine ilişkin teknik raporun, uzman ekiplerin sahadaki çalışmaları sonucunda hazırlanacağı belirtildi. Ayrıca, göçük sırasında sahada başka işçilerin olup olmadığına dair de araştırmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.
Bakmadan Geçme





