Eleşkirt'te kadın taziye evi için çalışmalar başladı
Eleşkirt Belediyesi tarafından Müftüselim Mahallesi'nde kadınlara özel taziye evinin yapımı için yer teslimi gerçekleştirildi.
Eleşkirt Belediyesi, ilçede sosyal dayanışma ve toplumsal ihtiyaçları gözeten hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Müftüselim Mahallesi’nde kadınlara özel olarak planlanan taziye evinin yapımı için ilk adım atıldı. Projeye ilişkin yer teslimi belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi ve inşaat süreci resmen başladı.
Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, yer tesliminin ardından çalışmaları yerinde inceledi ve proje hakkında bilgi verdi. Başkan Yakut, kadınların taziye süreçlerinde daha uygun ve mahremiyet esasına dayalı bir ortama kavuşmasının önemine değinerek şunları söyledi:
“Müftüselim Mahallemizdeki kadınlarımızın talepleri doğrultusunda, kendilerine özel bir taziye evi kazandırmak için harekete geçtik. Yapılacak olan bu tesis, sadece bir yapı değil; toplumsal birlikteliği, saygıyı ve dayanışmayı güçlendirecek bir alan olacak. Kısa sürede tamamlanarak hizmete sunmayı hedefliyoruz.”
Yapılması planlanan kadın taziye evi, bölgedeki sosyal altyapı eksikliklerini gidermeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kadınların, cenaze ve taziye süreçlerinde bir araya gelip destek olabilecekleri özel bir mekânın oluşturulması, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Mahallede yaşayan vatandaşlar, kadınlara yönelik bu tür sosyal hizmetlerin artmasının önemli olduğunu belirterek, çalışmanın kısa sürede tamamlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Eleşkirt Belediyesi’nin bu adımı, toplumsal ihtiyaçlara duyarlılıkla yaklaşan yerel yönetim anlayışının bir yansıması olarak görülüyor.
Bakmadan Geçme





