• Haberler
  • Ağrı
  • Eleşkirt'te denetim alarmı: Tarihi geçmiş ürünler toplatıldı

Eleşkirt'te denetim alarmı: Tarihi geçmiş ürünler toplatıldı

Eleşkirt Belediyesi, denetimlerde iki markette tarihi geçmiş ürün tespit etti.

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla Eleşkirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından marketlere yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Eleşkirt'te denetim alarmı: Tarihi geçmiş ürünler toplatıldı

Gerçekleştirilen denetimlerde raflarda tarihi geçmiş gıda ürünlerinin bulunduğu belirlendi. Gıda güvenliği konusunda hassas davranan zabıta ekipleri, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışta olduğu iki ayrı markette tespit yaptı. Belirlenen marketlere ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulandı. Ekipler ayrıca ürünlerin raflardan toplanarak imha edilmesi yönünde işlem başlattı.

Eleşkirt'te denetim alarmı: Tarihi geçmiş ürünler toplatıldı

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, halk sağlığını tehdit eden her türlü unsura karşı kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirtti. Başkan Yakut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eleşkirt Belediyesi olarak önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığıdır. Market ve bakkallarda yaptığımız rutin denetimlerle bu konuda taviz vermeyeceğimizi gösteriyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satışa sunan işletmeler hakkında gereken cezai işlemleri uyguladık. Denetimlerimiz artarak sürecek. Hiçbir esnafımızın bu konuda ihmalkar davranmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Eleşkirt'te denetim alarmı: Tarihi geçmiş ürünler toplatıldı

Vatandaşlardan da gelen talepler doğrultusunda denetimlerin artırılacağını belirten zabıta ekipleri, ilçe genelinde periyodik kontrollerin sürdürüleceğini bildirdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme