Eksi 15'te pazarlık: Oltu hayvan pazarı soğuğa teslim olmadı
Erzurum'un Oltu ilçesinde eksi 15 dereceyi bulan dondurucu soğuğa rağmen kurulan canlı hayvan pazarı, hem yoğunluk hem de yüksek fiyatlarla dikkat çekti.
Erzurum ve çevre ilçelerin en hareketli ticaret noktalarından biri olan Oltu Canlı Hayvan Pazarı, sert kış şartlarına rağmen bu hafta da yoğun ilgi gördü. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü ilçede, pazar sabahın erken saatlerinde kuruldu.
Alıcılar ve satıcılar, dondurucu soğuğa karşı lastik yakarak ve ateş başında ısınmaya çalıştı. Zorlu hava koşullarına rağmen pazardaki hareketliliğin olağan seyrinde devam ettiğini belirten hayvan yetiştiricileri, satışların beklenen düzeyde olduğunu ifade etti.
Pazarda fiyatlar da dikkat çekti. En yüksek bedelle satılan hayvan, 235 bin liraya alıcı bulan Şarole cinsi bir tosun oldu. Düve ve inek fiyatları ise hayvanın yaşı, kilosu ve ırkına göre değişiklik göstererek 80 bin liradan başlayıp 140 bin liraya kadar çıktı.
Üreticiler, soğuk hava nedeniyle hem kendilerinin hem de hayvanların zorlandığını dile getirirken, pazar alanında mobil bankacılık ve internet hizmetlerinin çalışmamasından şikâyet etti. Özellikle ödeme sırasında yaşanan iletişim sorunlarının ticareti olumsuz etkilediğini belirten besiciler, bu eksikliklerin giderilmesini istedi.