Doğubayazıt'ta tozlu yollar asfaltla buluşuyor
Doğubayazıt Belediyesi, altyapı çalışmaları tamamlanan Ahmedi Hani Mahallesi Suat Sokak'ta asfalt dökümüne başlayarak bölgedeki ulaşım konforunu artırdı.
Haberin Özeti
- • Doğubayazıt Belediyesi, Ahmedi Hani Mahallesi Suat Sokak'ta altyapı çalışmalarını tamamlayarak sıcak asfalt serimine başladı.
- • Bu çalışmalarla uzun süredir yaşanan toz ve bozuk yol sorunları giderilerek ulaşım güvenliği ve konforu artırılacak.
- • Esnaf ve mahalle sakinleri başlatılan çalışmalardan memnuniyet duyarken, asfaltlama programının farklı noktalarda devam edeceği belirtildi.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde altyapı çalışmaları tamamlanan mahalle, cadde ve sokaklarda başlatılan asfaltlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Belediye ekipleri, yol yenileme programı kapsamında son olarak Ahmedi Hani Mahallesi Suat Sokak’ta çalışma gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz hafta başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak sokaktaki eski parke taşları söküldü. Kısa sürede tamamlanan söküm işleminin ardından yolun altyapısı kontrol edilerek asfalt dökümüne hazır hâle getirildi. Doğubayazıt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama öncesinde yol güzergâhındaki altyapı hatlarını inceleyerek gerekli kontrolleri gerçekleştirdi. Kontrollerin tamamlanmasının ardından Suat Sokak’ta sıcak asfalt serimine başlandı.
Ekiplerin yürüttüğü çalışmayla uzun süredir toz ve bozuk yol nedeniyle yaşanan sıkıntıların giderilmesi hedeflendi. Asfalt seriminin ardından yolun daha güvenli ve konforlu hâle gelmesiyle birlikte bölgedeki araç ve yaya ulaşımının da rahatlaması bekleniyor.
Esnaf çalışmaları sevinçle karşıladı
Suat Sokak’ta faaliyet gösteren esnaf ile mahalle sakinleri, asfaltlama çalışmalarının başlamasından memnuniyet duydu. Özellikle kuru havalarda iş yerlerini ve çevredeki evleri etkileyen yoğun tozun sona erecek olması esnafın yüzünü güldürdü.
Mahalle sakinleri, eski parke taşlarının sökülmesinin ardından çalışmaların kısa sürede ilerlemesini olumlu karşıladıklarını belirterek emeği geçen belediye ekiplerine teşekkür etti.
“Altyapısı tamamlanan yolları asfaltlıyoruz”
Doğubayazıt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, asfalt çalışmalarının belirlenen program doğr-leştirilmesi gereken sokaklarda sürdürüldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Ahmedi Hani Mahallesi Suat Sokak’ta geçtiğimiz hafta başlattığımız parke taşı söküm çalışmalarını kısa sürede tamamladık. Yolun altyapı kontrollerinin yapılmasının ardından sıcak asfalt dökümüne başladık. Amacımız, ilçemizdeki yolları daha güvenli, dayanıklı ve konforlu hâle getirmektir.”
Çalışmalar sırasında yalnızca yolun üst kaplamasının değil, altyapı durumunun da titizlikle incelendiği vurgulanan açıklamada, “Altyapısı tamamlanan mahalle, cadde ve sokaklarımızı planlanan program doğrultusunda asfaltla buluşturmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve ulaşım standartlarını yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” denildi.
Bakmadan Geçme

