• Haberler
  • Ağrı
  • Doğubayazıt'ta okul güvenliği için yeni yol haritası belirlendi

Doğubayazıt'ta okul güvenliği için yeni yol haritası belirlendi

Doğubayazıt'ta eğitim öğretim ortamlarının daha güvenli hale getirilmesi amacıyla düzenlenen Genişletilmiş Okul Güvenliği İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı'nda okul çevreleri, öğrenci güvenliği ve kurumlar arası koordinasyon konuları ele alındı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde eğitim öğretim ortamlarının güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Genişletilmiş Okul Güvenliği İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda ilçede bulunan okul ve eğitim kurumlarının mevcut güvenlik durumu değerlendirilirken, öğrencilerin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Özellikle okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri, trafik düzenlemeleri, servis denetimleri ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulamalar detaylı şekilde ele alındı.

Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, okul idareleri ile kolluk kuvvetleri arasında sürdürülen iş birliğinin önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin fiziksel ve psikolojik güvenliğinin korunması amacıyla rehberlik faaliyetleri, bağımlılıkla mücadele çalışmaları ve dijital platformlardan kaynaklanabilecek risklere karşı alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca okul giriş çıkış saatlerinde trafik yoğunluğunun azaltılması, okul çevrelerinde şüpheli durumlara karşı denetimlerin artırılması ve öğrencilerin sosyal güvenliğini tehdit edebilecek unsurlara karşı daha etkin mücadele edilmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.

Doğubayazıt'ta okul güvenliği için yeni yol haritası belirlendi

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin güvenli bir eğitim ortamında geleceğe hazırlanması en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Eğitim kurumlarımızın çevresinde huzur ve güven ortamının korunması amacıyla ilgili tüm kurumlarımızla koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın güvenliği için gerekli tüm tedbirleri kararlılıkla almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme