Doğubayazıt'ta çocuklar için Kur'an kursu kayıtları başladı
Doğubayazıt İlçe Müftülüğü, İsra-Miraç 4-6 Yaş Kur'an Kursu ile çocukların gelişim özelliklerine uygun, eğlenceli ve öğretici bir program hazırladı.
Doğubayazıt İlçe Müftülüğü, küçük yaş gruplarına yönelik din eğitimi faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, İsra-Miraç 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda çocukların gelişim özelliklerine uygun bir eğitim programı başlatıldı. Kursta, 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocuklara yönelik etkinlikler hazırlanırken, amaç çocukların temel dini bilgilerle birlikte ahlak temelli bir eğitim alması olarak açıklandı. Eğitimlerde çocukların yaş gruplarına uygun sınıf düzeni ve materyaller kullanılıyor.
Program çerçevesinde çocuklara boyama, oyun, masal, hikâye, bilmece ve drama gibi etkinliklerle derslerin destekleneceği bildirildi. Böylece çocukların hem eğlenerek öğrenmesi hem de dini değerleri içselleştirmesi hedefleniyor.
Doğubayazıt İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, açılan kursla ilgili değerlendirmede bulundu. Demirkaynak, “Çocuklarımızın dini bilgilerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilmeleri için uygun bir ortam hazırlıyoruz. Onların ahlak temelli bir eğitim alması, iyiliği, sevgiyi ve paylaşmayı küçük yaşta öğrenmesi bizim için çok kıymetli. Bu kurslarımızla çocuklarımızın geleceğine sağlam bir temel atmayı hedefliyoruz” dedi.
Başvuruların devam ettiğini belirten Müftü Demirkaynak, “48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocuklarımızı kursumuza bekliyoruz. Eğitim sürecinde çocukların pedagojik gelişimleri dikkate alınarak hazırlanan sınıflar ve materyallerle destek veriyoruz” diye konuştu.
Bakmadan Geçme





