Doğubayazıt'ta 'burada meyve yetişmez' algısını bozan elma hasadı başladı
Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nın eteklerinde, Doğubayazıt'ta kurulan dev meyve bahçesinde elma hasadı başladı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, 5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin zirvesi olan Ağrı Dağı’nın eteklerinde farklı bir güzellik yaşanıyor. İlçede Abdulkadir Ardin tarafından kurulan geniş meyve bahçesinde yıl boyunca kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, badem, armut, ayva ve elma gibi pek çok meyve yetişiyor. Yaz boyunca farklı ürünlerin hasadının yapıldığı bahçede, bugünlerde elma toplama zamanı geldi.
Bahçeyi ziyaret edenler yalnızca meyve ağaçlarını görmekle kalmıyor; aynı zamanda doğayla baş başa piknik yapma imkânı buluyor. Üstelik bahçede yetişen elmalar, gelen misafirlere ücretsiz olarak ikram ediliyor.
Bakmadan Geçme




