• Haberler
  • Ağrı
  • Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Doğubayazıt'ta Aralık ayının son günlerinde kent merkezinde güneşli ve ılıman bir hava etkili olurken, Ağrı Dağı'nın zirvesini kaplayan kar örtüsü bölgeye farklı bir manzara sundu.

Doğubayazıt’ta Aralık ayının son günlerinde kent merkezinde güneşli ve ılıman bir hava etkili olurken, Ağrı Dağı’nın zirvesini kaplayan kar örtüsü bölgeye farklı bir manzara sundu. Doğubayazıt’ın köyleri ve Ağrı’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmesine rağmen şehir merkezinde karın olmaması, kış mevsiminde alışılmış görüntülerin dışında bir tablo oluşturdu.

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Ağrı Dağı, beyaza bürünen zirvesi ve eteklerindeki doğal dokusuyla Doğubayazıt’tan net şekilde görülebilen etkileyici bir manzara ortaya koydu. Özellikle sabah ve öğle saatlerinde güneş ışıklarıyla birlikte daha belirgin hale gelen karla kaplı zirve, bölge halkının ve doğa tutkunlarının ilgisini çekti. Kent merkezinde günlük yaşam güneşli hava eşliğinde normal seyrinde devam ederken, yüksek kesimlerdeki kar görüntüsü kışın varlığını hissettirdi.

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Doğubayazıt’ın kırsal mahallelerinde ve Ağrı Dağı eteklerine yakın bölgelerde kar yağışının etkili olduğu öğrenildi. Yüksek rakımlı alanlarda kar örtüsünün oluşması, doğa yürüyüşleri ve açık hava etkinlikleri yapan gruplar için görsel açıdan zengin bir ortam sundu. Şehir merkezinde kar olmamasına rağmen, dağlık alanlarda kış manzarasının hakim olması, bölgenin coğrafi çeşitliliğini bir kez daha ortaya koydu.

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Her hafta düzenli olarak doğa yürüyüşleri yapan Doğubayazıt Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri de bu manzarayı yerinde gözlemledi. Kulüp üyeleri, doğa yürüyüşleri sırasında Ağrı Dağı’nın karla kaplı görüntüsü eşliğinde parkurlarını tamamladı. Yürüyüş rotalarında hem güneşli hava hem de çevredeki kar manzarası dikkat çekti.

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Doğubayazıt Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nde yürüyüşlere katılan Mehmet Kelebek, etkinlik sonrası kısa bir değerlendirmede bulundu. Kelebek:

 “Bugün yürüyüş yaptık. Ağrı Dağı’nın karla kaplı görüntüsü gerçekten çok güzeldi. Şehir merkezinde kar yok ama dağın beyaz hali insana kışın hissini veriyor. Bu manzarada yürümek ayrı bir keyif” ifadelerini kullandı.

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Doğa yürüyüşlerinde Ağrı Dağı manzarası öne çıktı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme