Diyadin'de başlık parası kalkıyor

Diyadin'de başlık parası kalkıyor
Ağrı’nın Diyadin ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, ilçede daha önce evlenmek isteyen gençlerden alınan başlık parasının kaldırılması için çalışma başlatmıştı

Çalışmaları sonucu kızları ile evlenmek isteyen damatlarından başlık parası almayan Garip ailesini ziyaret eden Balcı, Songül Garip ve Cenap Aslan çiftinin nişan törenine katıldı.
Nişan töreninde ailelere teşekkür eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı, burada yaptığı açıklamada normal şartlarda yasakçı zihniyete karşı olduğunu ama ilçede başlık parasını yasakladıklarını belirtti.
İlçede başlık parasının tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Balcı: " Öncelikle Aslan ve Karip ailesine çok teşekkür edederim. Başlık parası konusunda bize destek oldukları için. Diyadin Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak Diyadin coğrafyasında başlık parası ve süt parası adı altında olan herşeyi yasaklıyoruz. Bu konuda herkesin ve özellikle Diyadin' li vatandaşlarımızın bana destek olmaya davet ediyorum. Aslan ve Karip ailelerinin özverisinden dolayı çok mutlu oldum. Genç çiftimizi nişan töreninde bulunduk, inşallah nikahını kıymayı da bana nasip olur." Dedi.

whatsapp-image-2021-12-26-at-16-08-15-2.jpegwhatsapp-image-2021-12-26-at-16-08-15-1.jpegwhatsapp-image-2021-12-26-at-16-08-15.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.