• Haberler
  • Ağrı
  • Diyadin'in Boyalan köyünde tarım ve hayvancılık atağı

Diyadin'in Boyalan köyünde tarım ve hayvancılık atağı

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Boyalan köyünde tarım ve hayvancılık faaliyetleri hız kazandı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Boyalan köyünde üretim rüzgârları esiyor. Yaklaşık bir yıldır köy muhtarlığını sürdüren Orhan Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana tarım ve hayvancılığı önceleyen çalışmalarıyla köyün kalkınmasına katkı sunuyor. Verimli topraklara sahip olan Boyalan köyünde, üretim potansiyelinin artırılması için ciddi adımlar atılıyor.

Köy halkının temel geçim kaynaklarının başında tarım ve hayvancılık geliyor. Muhtar Orhan Çiftçi, şu anda şeker pancarı, buğday, arpa ve patates ekimi yaptıklarını belirterek, “Aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşıyoruz. Yaylamız var, yaz aylarında hayvanlarımızı oraya çıkarıyoruz. Tüm bu çabalarımızın temelinde hem milletimize hem de devletimize katkı sağlamak var” dedi.

Boyalan köyünün Diyadin ilçesinde şeker pancarı ekimi yapan ilk köy olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Bu bölgede ilk pancarı eken köy bizim köyümüzdür. Topraklarımız oldukça verimli. Eğer devletimiz el verirse bu topraklar daha fazlasını üretmeye hazır” şeklinde konuştu.

Bu yıl köydeki üretim hedefleri doğrultusunda bin dönüm araziye şeker pancarı ekildi. Yüksek rakımı ve zengin toprak yapısıyla dikkat çeken bölgede çapalama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Üretimin artması için hem muhtarlık hem de köy halkı büyük bir özveriyle çalışıyor.

Ancak köydeki üretim faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için bazı altyapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bunların başında ise sulama sistemi eksikliği geliyor. Köy sakinlerinden Recep Çiftçi, “Mazotu koyuyoruz, traktörü çalıştırıyoruz ama su olmadı mı üretim aksıyor. Sulama kanalı eksikliği yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” diyerek durumu özetledi.

Muhtar Orhan Çiftçi ise köy halkının çalışkanlığına ve üretim azmine vurgu yaparak, “Köyümüz merkezi bir konumda yer alıyor. Tarımsal anlamda potansiyeli çok yüksek. Devlet el atarsa çok daha güzel işler yapacağız” dedi.

Köyün üretim potansiyelinin açığa çıkması ve bölge ekonomisine daha fazla katkı sunulabilmesi için devlet desteği büyük önem taşıyor. Boyalan köyü, bu anlamda Diyadin’in tarımsal kalkınmasında örnek bir rol üstlenmeye aday.

 

Diyadin'in Boyalan köyünde tarım ve hayvancılık atağı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme