Diyadin'de yağış sonrası seferberlik: Kaymakam Korkusuz sahada incelemelerde bulundu
Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz, etkili yağışların ardından mahalle ve köylerde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi.
Haberin Özeti
- • Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz, etkili sağanak yağış sonrası mahalle ve köylerde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi.
- • İncelemelerin ardından Kaymakamlıkta, Ağrı AFAD İl Müdürü Özkan Aba ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.
- • Toplantıda, etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının AFAD, SYDV ve Kızılay koordinasyonunda karşılanması ile kamu hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi planlandı.
Diyadin'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi için kamu kurumları harekete geçti. Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz, ilgili kurum amirleriyle birlikte yağıştan etkilenen mahalle ve köylerde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde takip etti.
Saha ziyaretleri kapsamında altyapı, ulaşım ve yağıştan etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmalar incelenirken, Kaymakam Korkusuz yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alınan tedbirler değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan noktalarda çalışmaların hızlandırılması yönünde talimatlar verildi.
İncelemelerin ardından Diyadin Kaymakamlığında, Ağrı AFAD İl Müdürü Özkan Aba ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda yağış sonrası yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alınırken, kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Diyadin Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kaymakamımız Sn. Furkan KORKUSUZ, yağışın ardından ilgili kurum amirleriyle birlikte mahalle ve köylerde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde yürütülen çalışmalar yerinde değerlendirilerek yetkililerden bilgi alındı. İncelemelerin ardından Ağrı AFAD İl Müdürü Sn. Özkan ABA ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, yürütülen çalışmalar değerlendirilirken kurumlar arası koordinasyon ve planlanan faaliyetler ele alındı. Yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının AFAD, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Türk Kızılay Diyadin Temsilciliği koordinasyonunda karşılanmasına yönelik planlamalar ile kamu hizmetlerinin etkin ve kesintisiz şekilde sürdürülmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu."
Toplantıda ayrıca, olası yeni yağışlara karşı hazırlıklı olunması, kamu hizmetlerinde aksama yaşanmaması ve vatandaşların ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılanması için kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.
Bakmadan Geçme

