Diyadin'de miniklerden renkli final
Diyadin Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen Okuma Bayramı ve Okul Öncesi Eğitim Sergisi, minik öğrencilerin performansları ve el emeği eserleriyle velilerden tam not aldı.
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yer alan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılını anlamlı bir etkinlikle sonlandırdı. Okulun birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen “Okuma Bayramı” ve aynı gün gerçekleştirilen “Okul Öncesi Eğitim Sergisi”, öğrenci, veli ve öğretmenleri bir araya getirdi.
Birinci sınıf öğretmenleri İlker Yaman ve Reyhan Kalay rehberliğinde organize edilen Okuma Bayramı programında, minik öğrenciler sahneye çıkarak şiirler okudu, skeçler sergiledi ve müzik eşliğinde dans gösterileri sundu. Öğrencilerin sahne performansları salonda bulunan veliler tarafından ilgiyle takip edilirken, birçok veli duygu dolu anlar yaşadı. Etkinlik boyunca miniklerin okuma becerilerindeki gelişimi gözler önüne serilirken, sahneye çıkan her öğrenci özgüveniyle takdir topladı.
Program sırasında sınıf içi etkinliklerin video kolajları da izleyicilerle paylaşıldı. Ailelerin hem gururlandığı hem de çocuklarının yıl boyunca gösterdiği ilerlemeyi gözlemleme fırsatı bulduğu program, renkli ve sıcak bir atmosferde geçti.
Aynı gün içinde, anasınıfı öğretmenleri Nebahat Arkan ve Anıl Göneç koordinasyonuyla hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Sergisi de büyük ilgi gördü. Sergide, öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çeşitli el işi ürünleri, boyama çalışmaları, kolajlar ve basit deney projeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Özellikle ailelerin çocuklarının yeteneklerini somut olarak görmeleri açısından sergi, anlamlı bir deneyim sundu.
Etkinliğe katılanlar arasında yer alan Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık, program sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada sadece bir eğitim yılının sonuna değil, aynı zamanda çocuklarımızın hayatlarındaki önemli bir dönüm noktasına tanıklık ediyoruz. Öğrencilerimizin gösterdiği ilerleme ve öğretmenlerimizin sabırla yürüttüğü çalışmalar takdire şayandır. Okuma Bayramı gibi etkinlikler, sadece akademik başarı değil, özgüven ve sosyal gelişim açısından da çok değerlidir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızın başarılarının devamını diliyorum.”
Veliler, çocuklarının gelişimlerini sahnede izleme şansı buldukları için duydukları memnuniyeti dile getirirken, öğrenciler ise etkinlik sonrası dağıtılan küçük hediyeler ve alkışlarla motivasyonlarını pekiştirdi.
Bakmadan Geçme





