- Haberler
- Güncel
- Deprem Uzmanı Prof. Dr. Üşümezsoy'dan Dikkat Çeken İfade: 'Korkusuzca Uyumayı Seçtiğim Şehir…'
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Üşümezsoy'dan Dikkat Çeken İfade: 'Korkusuzca Uyumayı Seçtiğim Şehir…'
Son dönemde Balıkesir depremini önceden tahmin eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Üşümezsoy, 'Türkiye'de deprem korkusu olmadan en rahat uyuyabileceğim şehir İstanbul' diyerek önemli bir iddiada bulundu.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki depremi önceden tahmin etmesiyle adını yeniden duyuran deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen İstanbul depremi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Show Haber'e konuşan Üşümezsoy, deprem korkusu olmadan yaşayabileceği şehrin İstanbul olduğunu söyledi.
"İSTANBUL'DA KIRILACAK FAY YOK"
Yıllardır süregelen "Büyük İstanbul depremi" tartışmalarına farklı bir bakış açısı getiren Prof. Dr. Üşümezsoy, "Bunu belki bin defa söyledim artık yoruldum o konuda. İstanbul'da kırılacak fay yok" diyerek pek çok kişiyi şaşırttı.
Üşümezsoy, olası bir büyük deprem için ise kesin bir zaman dilimi vererek iddialı bir yorumda bulundu: "Bunları piyano kırılma hikayeleri var. O yüzden 100 yıl kırılmaz görünüyor" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, bilim dünyasında ve kamuoyunda yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor.