Dedeli'de içme suyu yatırımları hız kazandı
Dedeli Belediyesi, su ihtiyacının karşılanmasında yaşanan sorunlara çözüm üretmeye devam ediyor.
Dedeli Belediyesi, belde genelindeki altyapı iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Dedeli’ye bağlı Akbulut Mahallesi’nde uzun süredir yaşanan su yetersizliği sorununa kalıcı çözüm getirilmesi amacıyla yeni bir içme suyu deposu inşa edildi. Toplam 50 tonluk kapasiteye sahip olan depo, mahalle halkının kullanımına sunuldu.
Akbulut Mahallesi’nde yürütülen bu çalışmanın temelinde, mevcut su deposunun talebi karşılamada yetersiz kalması yatıyor. Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları neticesinde, 145 metre derinlikte saniyede 32 litre verimle çalışan yeni bir su kaynağına ulaşıldı. Bu yeni kaynak, bölgedeki içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde şebeke hattına bağlanarak depoya aktarıldı.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, mahalledeki su sorununu çözmek için yoğun mesai harcadıklarını belirtti. Başkan Durak, “Belediyemiz ekiplerinin yürüttüğü sondaj çalışmaları sonucunda 145 metre derinlikte yeni bir su kaynağına ulaşıldı. Kaynaktan saniyede 32 litre debiyle su temin ediliyor. Elde edilen bu su, yeni çekilen şebeke hattı üzerinden 50 tonluk depoya aktarılıyor. Depo inşaatını da tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu çalışma sayesinde Akbulut Mahallesi’nin su ihtiyacını önemli ölçüde gidermiş olduk,” dedi.
Başkan Durak ayrıca, bu projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, belediyenin benzer altyapı yatırımlarına belde genelinde devam edeceğini ifade etti. Yapılan bu yatırımla birlikte mahalledeki vatandaşların yaşam kalitesinin artması, özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Bakmadan Geçme





