- Haberler
- Bitlis
- Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kapsamında Diyanet Hak-Sen'den İl Müftüsüne Ziyaret
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kapsamında Diyanet Hak-Sen'den İl Müftüsüne Ziyaret
Bitlis'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Diyanet Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ravet Vural ve İl Başkanı Mazhar Gündüz, İl Müftüsü Kadir Koçak'ı ziyaret etti.
Bitlis Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet Hak-Sen temsilcileri, İl Müftüsü Kadir Koçak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Diyanet Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ravet Vural ve İl Başkanı Mazhar Gündüz yer aldı.
İl Müftüsü Kadir Koçak, nazik ziyaretlerinden ötürü sendika yönetimine teşekkür ederek, camilerin ve din görevlilerinin toplum için taşıdığı önemin altını çizdi. Müftü Koçak, “Din görevlilerimiz, hem manevi rehberlik hem de toplumsal dayanışma açısından önemli görevler üstlenmektedir. Bu özel haftada yapılan ziyaret, cami ve din görevlilerimizin değerini bir kez daha gözler önüne sermektedir” dedi.
Diyanet Hak-Sen temsilcileri ise, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın cami ve din görevlilerinin çalışma koşullarının ve toplumdaki rollerinin daha iyi anlaşılmasına vesile olduğunu belirtti. Ayrıca sendika olarak din görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.
Bitlis Müftülüğü, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, ziyaretin samimi bir ortamda geçtiğini ve din görevlilerinin önemine dikkat çekildiğini vurguladı. Müftülüğün paylaşımında, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve din görevlilerinin motivasyonunun artırılması mesajları öne çıkarıldı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Türkiye genelinde cami ve din görevlilerinin toplumdaki rolüne dikkat çekmek ve bu değerli meslek grubunun çalışmalarını takdir etmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bitlis’te de bu kapsamda gerçekleştirilen ziyaret, hem il müftüsü hem de sendika temsilcileri tarafından anlamlı bir etkinlik olarak değerlendirildi.
Bakmadan Geçme





