• Haberler
  • Ağrı
  • Çadır ahır faciasının ardından destek sözü yerine geldi

Çadır ahır faciasının ardından destek sözü yerine geldi

Doğubayazıt'ın Tutumlu köyünde geçen yıl yaşanan çadır ahır faciasında 280 hayvanını kaybeden yetiştiriciler Mehmet Kara ile Murat Kara, kendilerine verilen destek nedeniyle Mehmetnuri Samancı'yı ziyaret etti.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Doğubayazıt'ın Tutumlu köyünde geçen yıl çadır ahır yangınında 280 hayvanını kaybeden Mehmet ve Murat Kara mağduriyet yaşadı.
  • Mağdur üreticiler Mehmet ve Murat Kara, kendilerine verilen destekler nedeniyle Mehmetnuri Samancı'yı ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.
  • Samancı, zor günlerinde üreticilerin yanında olduklarını belirterek, bölgede hayvancılığın güçlenmesi için desteklerin süreceğini vurguladı.

Doğubayazıt ilçesine bağlı Tutumlu köyünde geçtiğimiz yıl meydana gelen talihsiz olayda çadır ahırda çıkan yangın sonucu 280 küçükbaş hayvanını kaybeden yetiştiriciler Mehmet Kara ve Murat Kara, kendilerine verilen desteklerden dolayı Mehmetnuri Samancı'yı ziyaret etti.

Ziyarette, yaşanan mağduriyetin ardından yürütülen destek çalışmaları ve üreticilerin yeniden üretime kazandırılması konusunda yapılan girişimler değerlendirildi. Samancı, üreticilerin zor günlerinde yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirterek, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların desteklenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayın ardından üreticilere her türlü desteği vermek için girişimlerde bulunduklarını dile getiren Samancı, bölgede hayvancılığın güçlenmesi ve üreticilerin yeniden ayağa kalkabilmesi için çalışmaların süreceğini söyledi.

Mehmetnuri Samancı, yaptığı açıklamada, "Doğubayazıt ilçesine bağlı Tutumlu Köyü'nde geçtiğimiz yıl hayvanlarını barındırdığı çadır ahırda meydana gelen talihsiz olay sonucu 280 hayvanını kaybeden yetiştiricilerimiz Sayın Mehmet Kara ve Sayın Murat Kara bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine, yaşadıkları bu zor süreçte elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizin sözünü vermiştik. Elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, üretimlerinde kolaylıklar diliyor; bol, bereketli ve kazançlı bir üretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çadır ahır faciasının ardından destek sözü yerine geldi

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme